duminică, 4 ianuarie 2009

Francmasoneria

Francmasoneria este una dintre cele mai vechi organizatii secrete, existenta si astazi . Cu prilejul sapaturilor arheologice executate in desertul Libiei , s-au gasit foi de papirus , care descriu intalniri secrete ale acestei organizatii , cu 2000 iChr. Conform lucrarii The New Encyclopedia Britannica, francmasoneria este cea mai vasta organizatie secreta din lume.
Masoneria antica avea atributii asemanatoare cu cele ale sindicatelor de azi. Cu toate acestea , telul lor declarat era mistic , si avea in vedere transformarea interioara a omului, prin desavarsirea spirituala in armonie cu divinitatea.
Potrivit ziaristului George Johnson '' Inca de la inceputuri , Masoneria s-a inconjurat de o aura mistica.Membrii sai aveau o putere care se baza nu pe autoritatea regala si ecleziastica, ci pe cunoastere , nu numai in privinta cioplirii pietrei si a zidirii ei cu mortar , ci si pe cunoasterea misterelor geometriilor din Grecia antica ''. Litera ''G'' scrisa in interiorul unui patrat si al unui compas , este cel mai renumit simbol masonic si reprezinta dupa afirmatiile istoricului mason Albert Mackey , prescurtarea cuvantului ''geometrie '' . Geometria oculta , denumita si ''geometrie sacra '' , foloseste de mult timp simboluri geometrice cum sunt : cercul , triunghiul, pentagrama, etc. Acestea sunt utilizate pentru a ilustra idei metafizice si filosofice .
Cercetatoriii nu au cazut de acord asupra originii reale a francmasoneriei , dar recunosc faptul ca este mai veche decat Egiptul antic. Legendele masonice incadreaza formarea organizatiei in vremea construiriii turnului Babel, respectiv a Templului din Ierusalim , de catre regele Solomon, amintit si in Biblie.
In orice caz , secretele privitoare la originea francmasoneriei , au fost bine pastrate , in ciuda faptului ca au fost publicate numeroase carti referitoare la acest subiect. Dupa cum afirma masonul Walter Leslie Wilmshurst , in cadrul lucrarii '' The Meaning of Masonry : '' Adevarata istorie secreta a aparitiei masoneriei nu a fost facuta publica nici in randurile organizatiei insesi''. In Evul Mediu tarziu , cand orice grupare opusa preceptelor bisericii catolice era suprimata brutal, printre singurele organizatii ce se deplasau liber pe intreg continentul european, erau breslele zidarilor. Acestia aveau in fiecare oras important , locuri de intalnire , cunoscute si sub denumirea de '' loji''. In perioada Evului Mediu , francmasoneria a continuat neincetat sa-si mareasca randurile , si sa-si extinda activitatile secrete in Anglia, Scotia, Irlanda , Franta, statele germane , ajungand prin intermediul Imperiului Britanic sa-si infiinteze loji masonice chiar si in China. Activitatile masonice erau indreptate spre promovarea protestantismului si a drepturilor omului . In anul 1717 , loja masonica londoneza a inceput sa activeze oficial, moment consemnat in cartile de istorie ca fiind inceputul acestei organizatii. Cert este ca activitatea secreta a inceput cu cateva milenii de ani in urma.
Azi se estimeaza ca pe tot Globul exista aproximativ 6 milioane de masoni activi , organizati in aproape 100.000 de loji. Francmasoneria este organizata in trei mari loji de baza si anume: Loja Albastra,( reprezentand pasul de inceput al novicelui) , si care este impartita in trei grade: Ritul de York (care se compune si el din zece grade) , Ritul Scotian (avand un total de 32 de grade de initiere ) si cel de-al 33-lea grad , la care se accede doar in baza unor invitatii , acesta reprezentand capul omenesc care se gaseste deasupra celor 33 de vertebre ale coloanei vertebrale Dar ... acest al 33 -lea grad nu este si ultimul , este daca vreti cel mai inalt grad al masoneriei cunoscut publicului. In aceasta privinta , scriitorii masoni recunosc ca doar initiatilor care au depasit ultimul grad cunoscut , le sunt dezvaluite adevaratele scopuri si taine ale grupului din care fac parte. Dupa spusele masonului Wilmshurst :'' A existat totdeauna o doctrina externa elementara si populara , folosita pentru instruirea membrilor care nu sunt pregatiti sa primeasca o cunoastere mai profunda . Totdeauna a existat o doctrina interioara avansata , alcatuita din cunostinte cu caracter mai secret , care a fost rezervata pentru mintile mai ''coapte'' , in tainele careia erau initiati doar candidatii experti si bine pregatiti , care se ofereau voluntar sa participe la studiul sau ; numai acestia erau initiati ''. Masonul de grad 33 , Manly P . Hall scria la randul sau: '' Francmasoneria reprezinta o fratie in fratie , o organizatie exterioara ce ascunde in randurile ei o fratie interioara a celor alesi ... prima parte este vizibila , cealalta nu este vizibila . Societatea vizibila este o camaraderie splendida , alcatuita din persoane libere si acceptate , care s-au reunit pentru a se dedica promovarii unor cauze etice , educationale , fraterne, patriotice si umanitare . Societatea invizibila este o fratie secreta si mai nobila , ai carei membri se dedica trup si suflet slujirii unui arcanum arcandrum , adica unui secret sacru ''. Deasemenea, cunoscutul mare mason al secolului al -XIX-lea , Albert Pike a recunoscut faptul ca francmasoneria are 2 doctrine , una fiind rezervata maestrilor , iar cealalta fiind publica.
Wilmshurst , fostul arhivar al filialei provinciale a lojii'' Marele Orient '' , scria: '' primul stadiu sau gradele initiale ale masoneriei sunt preocupate doar sa aduca la cunostinta membrilor valorile aparente ale doctrinei noastre '' si ca '' dincolo de acest stadiu ma tem ca marea majoritate a masonilor nu vor trece niciodata''. Existenta acestui nucleu dur al francmasoneriei , este protejata de depunerea juramantului de pastrare a secretului.
Renumitul autor in studierea organizatiei, Icke , scria : '' Francmasoneria mondiala este o piramida a manipularii. Structura piramidei permite elitei, adica celor catorva persoane aflate in fruntea francmasoneriei, sa detina controlul asupra majoritatii membrilor organizatiei , inselandu-i in privinta scopurilor reale si neinformandu-i corect atat despre cele ce se petrec in interiorul acesteia , cat si in lume ''. Deasemenea istoricul mason Mackey recunostea ca arhivele masoneriei sunt'' pline de inexactitati istorice , anacronisme si chiar absurditati ''.
Cu toate acestea , Wilmshurst , ne-a dat cateva indicii despre istoria tainuita a francmasoneriei , atunci cand a vorbit despre o "Epoca de Aur '' , o perioada in care " oamenii comunicau constient cu lumea nevazuta , fiind pastoriti si ghidati de zei ...'' In aceasta privinta , masonul Manly P. Hall sprijina afirmatiile lui Wilmshurst , scriind:'' In trecutul indepartat, zeii mergeau pe pamant alaturi de oameni , alegand dintre fii oamenilor pe cei mai intelepti si cei mai devotati dintre ei pentru a-i sluji '' .
Alte indicatiii referitoare la masoni , primim din scrierile necrologice din Egipt, unde zeul Toth a fost considerat mare maestru, adica conducator suprem al masoneriei. Dupa vechea traditie a Egiptului antic, zeii zburau in mici nave , asemanatoare cu OZN-urile de astazi , si erau reprezentati in picturi purtand sorturi .
Astfel , unul din secretele cele mai tainuite , se refera la constientizarea membrilor gradelor superioare , privind existenta acestor ''zei'' , fiinte extraterestre superioare, din perioada preistorica. Acestia si-au transmis cunostintele anumitor indivizi mai intelepti , prin intermediul Scolilor Antice de Descifrare a Misterelor . Un alt secret antic se refera la ideea reincarnarii despre care Wilmshurst spunea: '' Va fi noua si probabil neacceptabila pentru unii dintre cititorii nostri . Noi nu facem decat sa consemnam ceea ce ne invata Doctrina Secreta ''.
Francmasoneria este in prezent , puntea de legatura intre societatile secrete antice si cele moderne. Aceasta organizatie este o retea complexa care se intinde ca o confederatie de-a lungul si de-a latul diferitelor grupari integrate in marile loji.
Francmasoneria globala influenteaza din umbra si alte centre de putere sau societati secrete actuale , cum sunt : Clubul Bilderberg, Comisia Trilaterala, Skull and Bones, Consiliul pentru Relatii Externe, Masa Rotunda si altele , care promoveaza pe scara larga, guvernul mondial unic. Despre aceste organizatii o sa prezentam pe larg in viitoarele articole.

BIBLIOGRAFIE:
Jim Marrs, Guvernarea secreta a lumii - Istoria oculta care leaga Comisia Trilaterala , Francmasoneria si marile piramide ;
Jan van Helsing , Organizatiile secrete si puterea lor in secolul XX ;
Cristina Martin , Clubul Bilderberg -Stapanii Lumii ;

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire

Blog
Publicitate pe internet
căutare personalizată